birliktelik
DEĞER “SİZSİNİZ”

Günümüzde çoğu insan kendini değersiz hissediyor, haliyle değersiz hissetmenin de kötü sonuçları olabiliyor. Değersiz hisseden insanlar kendini tam ortaya koyamıyor, atılımcı olamayıp kendi içine kapanıyorlar. İnsanların her istediğini yapıp kendi çıkarlarını yok sayıyorlar böylece önüne gelen fırsatları da kaçırıyorlar. Peki değerli hissetmek için ne yapmamamız gerekiyor? Değerli hissetmemizi sağlayacak tek insan kendimiziz bu yüzden kendimizi değerli hissedecek şeyler yapıp bu değeri başkalarından beklememeliyiz. Bundan dolayı öncelikle kendimize değer vermenin yollarını bulup özgüvenimizi geliştirmeliyiz.

Öncelikle geçmişte ne yaşadıysak bu olaylar kendimize olan güvenimizi kırıyor olabilir bundan dolayı geçmişe bir not yazarak içimizden geçenleri söylemekle başlayabiliriz belki de insanlara anlatamadığımız şeyleri bir kâğıt parçasına anlatacaksın çünkü hiçbir zaman sana saçmalama veya kafana takma demez. Kâğıdında ne yazdığını bilmeden sana soruyorum;

Bütün bunlar senin suçun mu?

Şuan hayatımızda yaşadığın sorunlar senin suçun mu?

Defalarca aynı olayları yaşayarak kendini suçlamaktan yorulmadın mı?

Kendini sevmemekten kendine değer vermemekten yorulmadın mı?

Hep birbirlerini mutlu etmekten Başkalarının çizdiği yollarda yürümekten yorulmadın mı?

Başkalarının senin hakkında fikirleri bu kadar mı önemli?

Onların senin hakkında ne düşündüğünü merak etmekten yorulmadın mı?

Biliyorum artık yoruldun. Artık kendi istediğin yollarda yürümeyi deneyelim mi?

İnsanlara hayır demeyi deneyelim mi? Hatalar yapsak da kendimize değer vermeyi deneyelim mi?

Kalbimizin sesini açmayı deneyelim mi?

Kendimize değer vermeyi ve kalbimizin sesini açmayı biraz risk alarak başlayabiliriz. Her adım bir risktir her risk bir yeniliktir bizim için öncelikle hayatımızın çoğunu yenileyip kendi iç sesinin farkına varmalıyız iç sesini hafifletecek egzersizler yapıp kendi öz değerimizi yükseltmeliyiz yeni hobiler deneyip yeni insanlarla tanışabiliriz yeni tarz müzikler dinleyip yeni şarkılar keşfetmeliyiz bir şeyleri başarmaya başladıkça özgüvenimiz artacaktır bundan dolayı kendimizi başarılı bulduğumuz konuları veya hobileri sık sık yapıp kendimizi mutlu etmeliyiz ve hata yaptıktan sonra kendimize kızmak yerine bu hatayı tekrar yapmamak için tecrübe edindiğini kendimize hatırlatmalıyız elbette hatalar yapacağız hatalar bizi olgunlaştıracaktır. Genelde başarılı insanların çoğu hayır diyebilen insanlardır hayır demeyi öğrenip kendi çıkarlarını ön plana koymamız gerekir hayır demezsek kendimize vakit ayıramayız ve kendimiz için yaşamayız böylece başarısızlık kaçınılmaz olur başarısızlık demek kendimize kızmak demektir kendimize kızmak demek özgüvenimizi düşürmek demektir bir şeylerde sürekli başarısız oluyorsak kimlere evet kimlere hayır dediğimize bakmamız gerekir. Hayır diyerek bir şeyleri kaybedebiliriz bu çok doğal bir şey bir yola başlarken diğer yolu düşünmememiz gerekir. Her başlangıç bir risktir, öncelikle risk almayı kabul edip yapacağımız şeylere odaklanmak gerekir. Bazen kendinizi çok yorulmuş ve boğulmuş hissedeceksiniz, o zaman kendinize olan beklentinizi düşürebilir, kendinize kısa bir tatil verebilirsiniz.

Hedeflerinizi başardıkça kendinizi kutlamayı unutmayın ve her zaman bardağın boş tarafını görmeye çalışın bardağın dolu tarafını herkes görür önemli olan boş tarafını görebilmek Demem o ki, eğer sen de geçmişin yüzünden, hissettiklerin yüzünden, düşüncelerin yüzünden kendini suçluyorsan bil ki senin suçun değil! Şimdilik inanmıyor olabilirsin… Zihnin bilse de kalbin hazır olmayabilir. Olsun... Senin suçun değil. Senin suçun değil ama senin sorumluluğun.

Reklam ve Finans Direktörü / Enes KAYMAZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir