birliktelik
MUTLULUK

Mutluluk; durmadan ulaşmak istenilen, yüzyıllardır formülünü bulmak istediğimiz o güzel ve büyüleyici his. Dünyaya ağlayarak gelişimizin acısını çıkarmak istercesine gülmek adına çareler aratan ruhun sıcacık hissetmesi...

Peşinden koşarız. Bulur muyuz? Bulan var mıdır? Bu sorularla zaman zaman kendimizi meşgul ederiz. Kimileri lüks bir evde, pahalı mobilyalarda, Son model arabalarda, prestijli bir işte, popülerlikte olduğunu savunur mutluluğun. Kimileri de bir tırtılın kelebeğe dönüşümünde, anne ve babasının sağlıklı oluşunda, bayram sabahlarında buluşulan o kalabalık Sofralarda, bir çocuğun kahkahalarında olduğunu... Peki, sizce nerededir?

Bana göre mutluluk çevremdeki insanların sıcak gülümsemesi, tarifini anlatırken tüm çocukluğuna sarıp sarmalanmaktır. Bazen özlem bazen de anı yaşamaktır. Bazılarımız mutluluğu bir başkasına arar oysaki mutluluk içimizdedir. Ünlü bir düşünürün de dediği gibi sen hazır olmadıktan sonra kimse seni neşelendiremez, mutlu edemez, güldüremez. Yunan mitolojisinde mutluluğa dair bin bir hikâye vardır: Tanrılar, insanlar mutluluğu arasın ve böylece kıymetli olsun diye saklamaya karar verirler. Biri der ki “Göklerin en uzağına saklayalım” Diğeri “Denizin en dibine” Öbürü “Ormanın en kuytusuna saklayalım” Sonunda biri der ki “İçlerine saklayalım. Oraya bakmak akıllarına gelmez”

Bu mitolojik hikâyeden de anlaşılacağı üzere o kadar uzak değildir mutluluk bize “İçine dön, mutluluğu göreceksin” bu sözü motto olarak size sunsam hak verirsiniz bana herhalde?

One thought on “MUTLULUK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir