birliktelik
Okumaya 1 Dakika / İnternete 3 Saat

8F2555D3-8604-48AE-8E55-F2D2BD0A07D8Sizce de her şeyi fazla göz önünde yaşamıyor muyuz? Gün içinde yaptıklarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz hatta dostluklarımız aşklarımıza kadar… Sebebi elimizde ki bu küçük cihaz ? Bu kadar küçük olup etkileşimi bu kadar büyük yankı uyandırmayı bizim sayemizde başardı.

   Sosyal medya denilen bu ağlar arasında gidip gelirken uçan zamanın farkında mıyız? TÜİK araştırmalarına göre Türkiye de 1 günde kitap okumaya ayrılan ortalama süre sadece 1 dakikayken internette geçirilen ortalama süre 3 saati buluyor. Bu korkunç bir rakam. Aslında birçok şey için zamanımız var. Ama kolay ve eğlenceli olan şeylere hep yöneliyoruz. Ortalama 3 saat geçiren bir birey tabi ki hayatını orada yaşar. Ya da başka bir ifadeyle oraiçin yaşar.

  İnternetin hızına alışıyoruz. Bu yüzden her şeyden hemen sıkılıp doyumsuzluk günümüzde çok yaygın. Bunu bize getirisi ise müthiş bir tüketim çılgınlığı. Kabul edelim aldığımız her ürünü ihtiyacımız olduğu için almıyoruz. Alırken bazen moda bazen can sıkıntısı bazen özenme duygusu ön plana çıkabiliyor.

  Şimdi bu kadar tüketimin arttığı bir çağda sürdürülebilirliği nasıl sağlayabiliriz?  Gelecek için odaklanmamız gereken, çözüm arayışı içinde olmamız gereken konu bu.  Peki ya aynı zamanda bu kadar zamanımızı boşa harcadığımız bir çağda nasıl çözüme odaklanabiliriz ki? Bu çılgınlığa bir son vermeliyiz bizim sonumuz gelmeden…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir