birliktelik
TEKNOLOJİ BİZİ EZBERE YÖNELTİYOR
5A8A9CFC-EB2E-42FF-8E48-2B111BE4E48B.jpeg

Teknoloji eğitim hayatımıza da girdi. İnternet üzerinden eğitim şuan ki dönemde revaçta. Hatta şöyle ki şuan derslerimizde bile uzaktan eğitim adı altında çevrimiçi eğitim verilmekte.

Bence bu şekilde yürütülen eğitim bir nevi iyi bir nevi kötü; öncelikle iyi yanı bir dersi defalarca kez dinleyebiliyorsun. Buda dersi daha iyi anlamana yardımcı oluyor. Mesela kaçırdığın bir noktada videoyu birkaç dakika geri alıp tekrar anlayana kadar izleyebiliyorsun. Kötü yanı ise tembelliğe alışmaya olanak sağlıyor. Pratik yapma fırsatı vermeden, bir ders akışı sağlanmış oluyor. Buda insanların ezbere dayalı bir eğitim şekli almasını sağlıyor. Michel de Montaigne ‘ nin "Bir şeyi ezberlemek, bilmek demek değildir." sözü bence çok doğru. Bence çevrimiçi eğitim bizi ezbere yöneltiyor.

Teknolojinin bu denli hayatımıza girmesi bizim ileride dönülemeyecek noktalara gelmemizi sağlayacak. Öyle ki dünya çapında yaygın olan çevrimiçi eğitim gibi bir çokteknolojik eğitim unsurları okulların önüne geçme derecesine gelecek.

Kendimiz teknolojinin kölesi değil, teknoloji bizim kölemiz olmalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir