birliktelik
SADAKAT
EFA47973-1DCF-4A6E-8814-D2F04770CA94.jpeg
Sadakat; içten bağlılık,karşılıksız bağlılık gibi anlamlara gelen,barındırdğından daha fazla anlamlı olan muazzam bir kelimedir.
Bana göre sadakat,bir çocuğun anne-babasına duyduğu koşulsuz güven,bir gün öleceğini bildiği halde yaşamaktan asla kopmayan bir insan,imkansız bir durumda olsa bile umudunu hiç yitirmeyen bir kişiyi temsil eder.
Aslında biz insanlar için sadakat fazlasıyla önemlidir. Çünkü insandaki güven,bağlılık ve sevgi gibi önemli kavramların eksikliği sosyal yaşantıda kişiye zorluklar yaşatabilir.
Güvensiz bir insan başkasına bağlanamaz veya birine karşılıksız sevgi duyamaz.Bu durum ilerleyen zamanlarda insanda büyük bir boşluk yaratır çünkü eninde sonunda insan yalnız ve zor zamanlarında koşulsuz sevdiği veya güvendiği birisine ihtiyaç duyar.
Etrafımızda güvendiğimiz insanların olması başımıza gelebilecek kötü durumlarda bile 'o varsa bana bir şey olmaz ' veya 'eğer onda is gözüm arkada kalmaz gibi iç rahatlığı veren duygular yaşamamızı sağlar.
Bir başka durum olarak, bir anne-babanın çocuğuna duyduğu karşılıksız sevgi tarifi olmayan bir durumdur.Çünkü değişen dünyada,güvensizlik ortamının yaygınlaştığı bir zamanda çocukların her tehlike durumunda akıllarına gelen kurtarıcı ebeveynleridir. Çocuklar bilirler ki anne-babaları onları her türlü tehlikeye karşı korur ve kollarlar.Onlara zarar geldiğinde endişelenir ve üzülürler.Başarılı olduğunda ise ondan daha çok sevinir ve gururlanırlar.
İşte bunlar ve benzeri birçok güzel hissi ve duyguyu barındıran durumların kelime anlamıdır SADAKAT.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir