birliktelik
HER İNSANIN DOSTUM DEDİĞİ BİRİ OLMALI
9d8c8b48-e320-4158-8ed4-4b9bbff30e60 Her insanın hayatında ‘ can ’ dediği birileri vardır . Dostluk, arkadaşlık dünyanın en güzel değerlerinden biridir.

 Hayatında seni seven , her zaman yanında olan birilerinin olması kadar güçlü bir şey var mıdır ? Bir şeyler alırken ona da almak . O bunu çok sever ,bununla çok mutlu olur , bununla çok üzülür gibi cümleler kurabilmek dostluğun en güzel yanıdır . Kahve içip saatlerce konuşmak , konuştukça huzur bulmak … Bazen gereksizce saçmalamak , bazen anlamsızca ağlamak… Tüm bunları yaparken yanında can dediğin dostun varsa işte o zaman şanslısındır .

 Yeri gelir senin eksiklerini kapatır , seni tamamlar ; yeri gelir sana deli gibi bağırır, çağırır hatalarını düzeltir. Tüm bunları yaparken bilirsin o benim iyiliğim için bunları yapıyor . İşte o zaman hiçbir şeyi sorgulamazsın . Attığın her adımda arkanda bir destekçin vardır. Arkana aldığın güçle daha sağlam adımlar atarsın . Korkmazsın çünkü düşünce seni yerden kaldıracak birisi vardır . Bir el hep yanında seni bekliyordur .

 Arada aranız bozulur yalnız kaldığını hissedersin . Bir an boşlukta kalır huzursuzlaşırsın . Var ile yok arasında kaldığında onunla barışmak için delirirsin. Kısa süreli bir sürtüşme bir inatlık da olsa bir an önce barışsak , konuşsak istersin. O küskünlük sırasında konuşmadığın bir sürü olay olmuştur anlatmak için dayanamazsın . Sonra barışınca eskisinden daha çok değerini anlarsın . İçini bir huzur kaplar ve içinden geçen hep aynı cümleyi söylersin ; O BENİM HAYATIM DA İYİ Kİ VAR.

Bu cümlenin ömür boyu kıymetini bilmeniz dileğiyle …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir