birliktelik
Kitaplarla Yolculuk

Image

İnsan bazen kaçmak ister. Sevdiği, sevmediği her şeyden. Okuldan, derslerinden belki de bazen kendisinden… Hani hepimiz deriz ya; ‘’kulaklığımı takıp uzun bir yolculuğa çıkmak istiyorum, nereye gittiğimin bir önemi yok’’ diye. Ancak ne yazık ki yaşadığımız hayat buna her zaman izin vermez. Ben size bunun çok ucuz, çoğunlukla işe yarayan ve aynı zamanda kültür seviyenizi de yükseltecek bir çözümünü sunuyorum… Kitap okumak!

Mesela ‘’Tutunamayanlar’’ ile Olric’le sohbet etmeyi eğlenceli bulabilirsiniz ya da biraz polisiye merakınız varsa Robert Langdon ile masonluğun sırlarını çözebilirsiniz. Bir cinayetten sonra Raskolnikov’un düştüğü o ruhsal çöküntüyü siz de yaşayabilirsiniz ya da Canan Tan’ın Piraye’sinin aşkına ortak olabilirsiniz kitaplarla…

Ben bu yüzden kitap okumayı seviyorum. Elimdeki kitap bitene dek onunla yaşıyorum. Her sayfasını bir yandan bitecek diye üzülürken diğer yandan acaba ne olacak diye merakla çeviriyorum. ‘’Ferrarisini Satan Bilge’’ ile ta Hindistan’a gidiyorum, ‘’Beyoğlu Rapsodisi’’ ile İstanbul’un gözbebeği Beyoğlu’nu karış karış geziyorum.

İnsan hayal gücü ayaklarımızın gidemeyeceği yerlere bizi götürür. Zihninize bir sahne kurmaya ve okuduğunuz her karaktere bu sahnede hayat vermeye ne dersiniz? Bir de hayal gücünüzle donatırsanız onları ne çeşitli ne güzel arkadaşlarınız olur değil mi? Kitaplar size bu arkadaşlıkları da vaat ediyor.

Eğer bir gün kaçmak isterseniz de imkanlarınız buna izin vermezse hiç düşünmeden kendinizi bir kitabın içine bırakın. Bırakın sizi istediği yere götürsün kah ağlatsın kah güldürsün. Eminim ki o kitabın içinden yeni şehirler görmüş, yeni insanlar, yeni yüzler tanımış bir insan olarak çıkacaksınız. Hadi şimdi zihninizdeki sahneyi hazırlamaya…

MELTEM MEHDİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir