birliktelik
GELECEK TEKNOLOJİ

Günümüzde teknoloji hiç durmaksızın devam ediyor.Akıllı telefonlar, sanal gerçeklik teknolojisi, insanların elinden meslekleri almaya başlayan robotlar ve dahası. Gelin geleceğin yaygınlaşacak teknolojilerine biraz bakalım.

8C85905C-EFCA-4365-B2B6-ED9A9B99E946.jpegYaşanmışlıkları, anıları ve size ait olan her şeyi kaydedecek ve istediğinizde karşınıza çıkartacak bir ev ister miydiniz?

Geleceğin teknolojisinde duvarlarda büyük ekranlar olacak ve bütün telefon görüşmeleri, internet gezintileri, televizyon izlemeleri bu ekran duvarlar sayesinde yapılacak.

D9169D23-4836-4988-B863-19F341E950DF.jpeg Bu teknoloji  biz erkeklere nazaran alışverişi daha çok seven  kadınlara göre sanırım.

“Alışveriş güzeldir hoştur ama bana ne” diyerek ben gezmek, dolaşmak, üst çıkar tekrar giy derdiyle uğraşmadan evimde kolayca alışverişimi yapmak istiyorum diyorsanız. Artık alışverişte dijitalleşecek ve internetten alışveriş yaparken 3 boyutlu olarak vücut ölçülerinizi bulutta sakladığınızdan aldığınız her şey üzerinize olacak.

F084B019-52F1-49DE-8C02-8F7C4ECEEED4

 İnsanlar tüm gece rüya görüyor fakat bunların birkaçını belki hiçbirini sabah hatırlamıyor. Rüyalar insanların bilinçaltını yansıtır ve insan psikolojisiyle ilgili önemli bilgiler verir. Bu yüzden birçok psikolojik hastalığın çözümü için psikanaliz yöntemine başvurulur. Psikanaliz yöntemi; hastanın  uyutularak rüya halindeyken sorunlarını ortaya çıkarması ve sonrasında bu sorunlarla yüzleşerek nasıl başa çıkacağını öğrenmesidir.

 Geleceğin teknolojisinde bu sistem sayesinde insanlar rüyalarını istedikleri gibi kaydedecek ve sabah uyandığında gördükleri rüyaları olduğu gibi izleyebilecekler.

9B993E26-CBDF-4203-B191-F7A308100273 Önümüzdeki 50 yıl içinde yapay zekaların birçok kişiyi işsiz bırakacağı sürekli konuşuluyor. Kasiyerden, benzincilere, yük taşıyıcılardan, güvenlik görevlilerine kadar birçok sektörde çalıştırılması beklenen robotlar daha az maliyetle daha kaliteli işler yapacakları için patronların gözde elamanları olacaklar. Bence okulunuzu güzel şekilde bitirin de robotlarla yarışmak zorunda kalmayın. Bir çoğumuz bilgisayar oyunları, konsol oyunları oynuyoruz. Oyun sevmesek bile televizyon izlemeyi, macera filmlerini seyretmeyi severiz. İşte şimdi günümüzde de yaygınlaşan VR teknolojisi bu oyunların, filmlerin içinde olmayı ve ana karakter olma fırsatını bize veriyor. Birkaç VR teknolojili ürüne bakalım. CYBERITH Oyun oynarken gerçek bir nişancı gibi hissetmek fazlasıyla ilgi çeken bir fikir bu platformla birlikte gerçekten bir savaşçı karakteriymişsiniz gibi koşuyor, zıplıyor, elinizde gerçek bir silah varmış gibi ateş edebiliyorsunuz. ARAIG Bu kostüm oyunlarda yaşanan hemen hemen her şeyi hissetmenizi sağlıyor. Vurulduğunuzda acıyı hissedebiliyor, omuzlarınıza düşen yağmur tanelerini, oyundaki soğuk sıcak ortamını vücudunuzda hissedebiliyorsunuz. Oyun oynamak artık bilgisayar başında oturmakla kalmıyor onu yaşamaya başlıyoruz. FA54C05C-154E-40CD-B04D-702E606C5B7A.png RACİNG CUBE Bu cihaz sizi bir formula 1 aracı içinde gibi hissettirecek hidrolik koltuğu sayesinde karşınıza çıkan engelleri gerçek gibi hissedebilecek ve tepki verebileceksiniz. Ayrıca bu cihazla pilot olma deneyimini de tadabiliyorsunuz. F57DF99C-5977-4722-9B65-9327DCC9A252

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir