birliktelik
Denemeden Asla Bilemezsin
 

image.jpg 

Başarılar...

Başarısızlıklar...

İnsanlar için iki dönüm noktası.

İlk önce büyük bir umutla başlarsın işine.Ona emek verirsin heyecanınla süslersin.Bir bitki yetiştirir gibi...İnancınla sularsın onu ,bilginle güneşlersin. Fakat her zaman yolunda gitmez her şey. Toprağın verimsizleştiği gibi işinin önüne de engeller çıkabilir. İşte asıl sorun burada başlar.

Eğer sen toprak verimsiz diye bırakırsan bitki yetiştirmeyi, vazgeçersen her zaman biraz yarım kalırsın.

Heyecandan, mutluluktan, başarıdan ,yenilgiden...yarım...

Asla bilemeyeceksin sonunun ne olacağını, hep acabalara, belkilere mahkum kalacaksın.Ama vazgeçmezsen eğer bileceksin yaşayarak,deneyerek,tadarak;mutluluğu,heyecanı,başarıyı,yenilgiyi...Eğer denersen ilk defa sunuma çıkardığın işin heyecanını TADACAKSIN.İnsanların yaptığın işi övdüklerinde ki gururu TADACAKSIN.Ailenin sana olan inancını boşa çıkarmadığında mutluluğu TADACAKSIN.Olur ya bazen aksilikler çıkar o zaman da yenilgiyi TADACAKSIN.

Ama olumlu olumsuz ne olursa olsun günün sonunda diyeceğin tek cümle şu olacaktır : "EN AZINDAN DENEDİM."Her şey bundan ibaret aslında .Denemekten bir şey kaybetmezsin ama denemezsen eğer bir çok şeyi de kaybedeceksin; geleceği,avantajları,başarıyı...

İşte bunun için dene. Yanlış da olsa dene .Asla vazgeçme! Hayatını keşkelerle yaşama. Yaşlılığını pişmanlıklar üzerine kurma. Gençliğinde ne yapmak istiyorsan yap sonradan pişman olmamak adına.Hayat senin hayatın doğrusuyla,yanlışıyla.Her şeyin kontrolü sende .Tüm ipler senin elinde. DENE! Ne kaybedersin ki..Kaybetmekte asıl olan yeniden başlamayı bilmektir.

O yüzden belirsizlikler üzerine kurulu bir hayat yaşamamak için denemelisin... Çünkü, "DENEMEDEN ASLA BİLEMEZSİN!"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir