birliktelik
İNSANLAR NEDEN VAZGEÇER?
img_6010Başarı gelince aklıma vazgeçmemek veya devam etmek, savaşmak geliyor..
İnsan neden vazgeçer sorusunun cevabı; >Birincisi 'insan çabuk sonuç almak ister.'
Beklenen sonucun hemen olmasını ister. Çünkü insanoğlu sabırsızdır. > İkincisi 'İnsan kendine olan inancını yitirir.' İstediğimiz sonuç beklediğimiz an gelmediğinde inancımızı yitiririz. Halbu ki istediğimiz sonuç, beklediğimiz an gelmediğinde yeniden ayağa kalkıp kendimize olan inancımızı yitirmemeliyiz. Hatasız kul olmaz. İnancımızı yitirirsek hiçbir şeye inanmayız ve hayatmız yaşanılmaz bir yer olur. > Üçüncüsü 'Insanın bir konuda hep aynı düşüncede takılıp kalmasıdır.'
 Insanlar, doğa, yaptığımız işler kısacası dünya değişiyor. Değişen dünyaya doğru bir şekilde ayak uydurmalıyız. Bu da düşüncelerimizden geçiyor. Eğer değişen dünyaya ayak uydurursak hem biz ilerleriz hem de insanlık..
> Dördüncüsü ve en önemlisi de 'Korkudur.'
Insan bir şeylere ve yapabileceğine inanmalı ki o korkuyu bastırsın. Bir insan gerçekten isterse, azmederse, inanırsa ve sabreder ise istediğine ulaşır. Kendisine güvenmek, risk almak, yapamazsam bile ben konudan ders çıkarıp daha iyisini yapabilirim diyebiliyorsa zaten vazgeçmemiştir.. Vazgeçmediğinde ne kadar kendini iyi hissettiğini, ne kadar güçlü olduğunu ve ne kadar kendisiyle gurur duyduğunu anlayacaktır..
Dört tane saydığım özelliklere bi çoğu eklenebilir ama bence vazgeçme konusunda daha çok bizi etkileyen özellikler bunlardır. Hayatta hep istediğinizin peşinden doğru bir şekilde vazgeçmeden gidin.. Çünkü hiçbir şey insanın kendinden daha değerli değildir. "ASLA VAZGEÇMEYİN!"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir